Review: Völkl Racetiger GS

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 114-69-97
Lengte: 175
Radius: 18,3 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, UVO

Over deze ski

De Racetigers zijn voor seizoen 2019 veranderd. Natuurlijk zijn het nog steeds consumenten-raceski’s. En ze zijn nog steeds zeer goed gebouwd, zeer gedempt, super stabiel, met uitmuntende grip. Deze GS heeft net zoals zijn voorganger tip-rocker en de UVO is er ook nog steeds.

Maar wat is er dan eigenlijk anders ten opzichte van zijn voorganger, behalve de kleur en hier en daar een millimeter in de sidecut? Waar de vorige generatie zeer vergevingsgezind en smooth was, en met de grote hoeveelheid rocker eigenlijk gewoon vrij tam en vergevingsgezind – deze nieuwe versie is een pak agressiever.

Stevig

Een stuk meer pit dus, wat deze ski in de middenmoot brengt van de pittigheid van GS ski’s. Vrij stijf voelt ie aan, je moet aanzienlijk harder werken om ronde bochten gecontroleerd te skiën. De kant grijpt ook wat directer aan, de rocker lijkt iets minder diep.

Voor wat agressievere skiërs dus. Maar ook voor mensen die een levendige ski willen. De energie is er meteen, hoeft niet uit de diepte van de kern te worden opgegraven. Maar tegelijkertijd is er een demping die de ski zeer zeker doet aanvoelen. Levendig én gedempt dus, maar niet meer zo vergevingsgezind als de vorige versie.

Conclusie

Vooral wat scherper, pittiger, steviger dan zijn voorganger. De luie skiër raad ik echt wat anders aan. Als je een sportieve ski recreanten race-ski wil, dan is dit een mooie optie. Nou ja, je moet de kleur wel aankunnen.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

4 reacties op “Review: Völkl Racetiger GSVoeg die van u toe →

 1. Fantastic skis in my opinion, fun and easy, I find more versatile these than the elan gsx, on the steep icy it is easier to close the curves and limit the speed with the volkl, with the elan speed control was more challenging for my legs

 2. Hoi, heb deze vorig jaar overjarig gekocht en in maart een week op geskied. Het viel me net pas op dat de ski haast volledig de vloer raakt zonder belasting. Onder de binding staat deze maar een paar millimeter los. Is dat normaal ? Ben het niet gewend van eerdere skies.

  Gr,

  Frank

  1. Ja dat is vrij normaal. De binding zelf heeft ook wat gewicht.
   Als je de ski’s los van elkaar rechtop opbergt (tegen de muur of zo), is de invloed om die voorgebogen buiglijn het minst. De bindingen in elkaar gehaakt is erg slecht in dat opzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *