Review: Völkl Racetiger SL

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 127-68-103
Lengte: 165
Radius: 12,6 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, UVO, 3D ridge, tip-rocker

Over deze ski

Ondanks dat de naam hetzelfde is als zijn voorganger, is de Racetiger SL echt een andere ski geworden. Een paar millimeter verschil in de sidecut hier en daar; de UVO is er nog steeds, net zoals de tip-rocker. Maar aan de binnenkant van de ski is wel een en ander aangepast.

Een extra stevige, gevouwen laag van glasvezel maakt de ski bijvoorbeeld een stuk torsiestijver en directer. Maar de ski is ook overall een stuk steviger geworden. De demping is er nog, maar de directere vorm en de grotere directheid maken hem een stuk minder vergevingsgezind.

Voor racers

Deze ski is – veel meer dan zijn voorganger én meer dan veel andere SL ski’s in dit segment – echt een ski voor racers. Als je een opstapje zoekt voordat je aan de ski’s met raceplaat gaat, dan is dit een mooie optie. Direct, stevig, flinke rebound. Hij slipt niet meer zo makkelijk als zijn voorganger.

Dat maakt dit ook op slag een ski voor specialisten, niet meer voor allrounders. Waar de vorige versies perfecte huurski’s waren voor gevorderde skiërs (veelzijdig, vergevingsgezind, super stabiel, makkelijk te skiën én een hoog plafond), is deze niet meer zo eenvoudig te skiën. Een ski voor technisch vaardige skiërs die van snelheid, precisie en power houden.

Conclusie

Deze ski is niet voor cruisers. Het is echt meer een raceski geworden dan een consumentenski. Helemaal niets mis mee, maar wel echt een ander dier dan zijn voorganger met dezelfde naam.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Völkl Racetiger SLAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com