Test-events in de Alpen, najaar 2018

Zelf ski’s testen is altijd de beste optie om zeker te weten dat je een ski koopt die past bij jouw voorkeuren. Of om überhaupt uit te vinden wat je wil (lange bochten? Korte bochten? Speels? Serieus?). Aan het begin van het seizoen zijn er in de Alpen tal van mogelijkheden om het nieuwste materiaal uit te proberen. Op echte sneeuw, op een echte berg.

Hier de meest toegankelijke mogelijkheden waar je als consument (meestal tegen betaling) aan mee kan doen:

Winteropening*
Sölden, zaterdag 3 t/m dinsdag 6 november
€ 489 (o.b.v. tweepersoonskamer, 3 overnachtingen halfpension, skipas, gebruik van testmateriaal)
Meer info en boeken hier.
Na jaren lang in handen te zijn geweest van de FGHS (Nederlandse Barcheorganisatie voor Sportleveranciers), is de organisatie nu in handen van Double Dutch Ski. En dat is weer een spin-off uit diezelfde branche. Dus in de praktijk zal het nog steeds de Nederlandse seizoensopening zijn op de gletsjers van Sölden. Met het testen van veel ski’s en snowboards, een feestje hier en daar, en een soort van verrijkte netwerkborrel van vier dagen voor wie in Nederland in de skiwereld actief is of wil zijn.

Sportscheck Gletscher Testival*
Stubaier Gletscher, donderdag 8 t/m zondag 11 november
€ 35 (alleen testkaart; onderdak en skipas zelf boeken)
Meer info en boeken hier.
Sportscheck is een grote Duitse keten die een skitest evenement organiseert op de Stubaier Gletscher. Een divers gebied, groot aanbod, maar vaak ook druk bezocht, vooral in het weekend. Niet elke ski die je wil proberen is dus per definitie beschikbaar, of in de juiste lengte. Maar wel een ski-in/ski-out testpark en behulpzame staf. Omdat verblijf in het Stubaital in die periode erg voordelig te vinden is, is dit een goede optie voor mensen met een beperkt budget. Je zit namelijk niet vast aan vaststaande arrangementen. Je kan dus ook een goedkoop appartementje zoeken dat wat verder van de gletsjer ligt en zelf koken bijvoorbeeld, om de kosten te drukken. Ook is het Stubaital erg goed bereikbaar vanaf het vliegveld of treinstation van Innsbruck (directe busverbinding van ongeveer 45 minuten). Dus ook als je geen zin hebt in een lange autorit is dit een goede optie.

Tirol Events Testtrip
Sölden, donderdag 15 t/m zondag 18 november
€ 425 (o.b.v. tweepersoonskamer, 3 overnachtingen, skipas, gebruik van testmateriaal)
Meer info en boeken hier.
Dit evenement wordt al jaren georganiseerd door het Nederlandse Tirol Events in het openingsweekend van het winter-skigebied van Sölden. Hoewel er natuurlijk geen garantie is voor veel geopende pistes, geeft dit wel een extra dimensie (en de nodige feestjes en evenementen in het dorp) in vergelijking tot de meeste andere events, die zich uitsluitend op gletsjers afspelen. Leuke organisatoren trekken ook een leuke, gemoedelijke club deelnemers aan. Een zeer aangenaam, relaxt lang weekend. Testmateriaal staat in het Swiss Test Centre onder aan de Rettenbach Gletscher.

Saas-Fee
Saas-Fee, 20 oktober t/m 2 december (op vrijdag t/m dinsdag)
Prijzen variabel
Meer info en boeken hier.
In Saas-Fee kan je van half oktober tot begin december op vrijdag t/m dinsdag ski’s en snowboards testen.

Test-event in Val Thorens

Zermatt en Davos-Klosters
Zermatt, half oktober t/m begin december
Prijzen variabel
Meer info en boeken hier.
In Zermatt of Davos kan je in verschillende arrangementen ski’s testen onder begeleiding van skileraren en materiaal-experts.

Skitest Woche
Sulden am Ortler, zaterdag 24 november t/m zondag 1 december
Prijzen vanaf € 719 (o.b.v. tweepersoonskamer, 7 nachten halfpension, skibegeleiding, gebruik van testmateriaal)
Meer info en boeken hier.
Een hele week ski’s testen onder begeleiding van skileraren. Dus ook nog eens tips en tricks op het gebied van skitechniek.

Openingsweekend Val Thorens
Val Torens, zaterdag 24 t/m woensdag 28 november
Gratis testen (verblijf en skipas moet je zelf regelen)
Meer info hier.
In het lange openingsweekend van Val Thorens is er de mogelijkheid om gratis (op vertoon van een geldig ID-bewijs) ski’s en snowboards te testen.

Let op: bij geen enkele testmogelijkheid zullen alle modellen (en lengtes) van een merk aanwezig zijn. Men richt zicht doorgaans op nieuwe modellen en op modellen die de grote middengroep aanspreken. De breedste poederplanken en bijvoorbeeld FIS- en Master-raceski’s zal je niet veel tegenkomen.

* Gigiski aanwezig

0 comments on “Test-events in de Alpen, najaar 2018Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *