Zo veel mensen, zo veel merken

Iemand plaatste op een forum de opmerking dat ik wel een Fischer-liefhebber ben (als het om ski’s gaat). Nou zijn er wel wat ski’s van Fischer die ik inderdaad erg fijn vind, maar om nou te zeggen dat ik maar van één merk ben, is ook niet helemaal waar. Ook niet als we alleen naar ski’s kijken. Zo heb ik zelf ski’s van Blizzard, Nordica, Atomic en Fischer gehad. En er is een paar Lines onderweg.

Hoe merk-gericht ben ik nou?

Volgens mij ben ik niet zo merkgericht. Ik heb hieronder even een lijst gemaakt van alle merken waarvan ik skispullen heb. Van ski’s tot thermo-ondergoed, van helmen tot stokken:

Adidas (goggle)
Arc’teryx (midlayer trui)
Arva (schep)
Berghaus (harshell jas)
Black Diamond (stijgvellen)
Bollé (goggle)
Craft (thermoshirt en –broek)
Dakine (skitas, rugzak)
Fischer (ski’s, skischoenen)
Komperdell (skistokken)
Leki (telescopische skistokken)
Line (ski’s)
Mammut (hardshell broek, handschoenen, muts, lawinepieper)
Millet (gevoerde skibroek)
Nordica (sokken)
Odlo (thermoshirt)
Ortovox (sonde)
Peak Perfromance (gevoerde jas, midlayer broek)
POC (helm)
Reusch (handschoenen)
Salomon (sokken)
Schöffel (muts)
Spyder (thermobroek)
The North Face (midlayer vest)
Tyrolia (Bindingen)
Vaude (thermoshirt)
X-Socks (sokken)

Er is nog een tweede indicatie van het feit dat ik niet zo zeer merkgericht ben, maar veel meer functiegericht. In winkels heb ik er echt een hekel aan als men de merken bij elkaar hangt, en niet bijvoorbeeld op de ene plek alle broeken en op de andere plek alle jassen, etc. Ik zoek namelijk niet op merk, maar op ‘hardshell jas’. Dan wil ik het liefst alle hardshell jassen bij elkaar hebben hangen. Die pas ik dan vergelijk ik dan en ik koop wat mij het beste zit, aan mijn eisen voldoet en binnen budget past. Welk merk dat dan is, zal me eigenlijk een zorg zijn.

Anekdote

Ik wilde een nieuwe zonnebril op sterkte. Ik heb een gewone bril, die ik eigenlijk altijd draag. Ik loop een optiekzaak binnen en zeg: “ik ben op zoek naar een zonnebril op sterkte.” De opticien (of – denk ik – de verkoopmedewerker) zei vervolgens: “zullen we dan eerst eens kijken bij uw eigen merk?”

Mijn eigen merk? Ik had werkelijk geen idee waar hij het over had. En blijkbaar straalde mijn gelaatsuitdrukking dat ook uit. “Wat is mijn merk dan?” vroeg ik? “Nou, het merk van uw bril natuurlijk,” zei de man. Mijn gewone bril ik blijkbaar van Prada. Wist ik veel.

Kortom: als het over skimateriaal gaat, moet je altijd functie kiezen boven merk. Dat is mijn mening. En wat mijn voorliefde voor Fischer ski’s betreft: ze zijn met een aantal nieuwe modellen een andere weg ingeslagen, die veel minder bij mijn skistijl pas. Ik ben dus blij dat ik nog een paar Superior RC van vorig seizoen heb kunnen kopen, nu die vervangen worden door The Curv…

0 reacties op “Zo veel mensen, zo veel merkenVoeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *