Review: K2 iKonic 84 Ti

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 133-84-112
Lengte: 177
Radius: 17,5 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, tip-rocker, Konic Technologie, metaal

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

K2 heeft het de laatste twee jaar erg lastig gehad in het allmountain segment. Na de zeer succesvolle en alom geprezen AMP Rictors (vooral de 82 en 90 XTI) kwamen de iKonic-modellen, waarvan de 80 en de 85 de vlaggenschepen waren. Zeg maar frontside allmountain ski’s voor alle omstandigheden, vooral op de piste. Die Konic-technologie – om dat maar meteen even uit te leggen – wil zeggen een kern van wat zachter en lichte hout en materiaal in het midden van de ski en dan wat steviger naar de zijkanten toe. Het stuk zachter materiaal heeft een konische (zandloper) vorm, vandaar de naam.

In de voorgaande modellen werkte het niet echt vond ik. Dat wil zeggen: het zachte materiaal overheerste zo erg, dat de ski’s niet alleen K2’s typische ‘smooth’ gevoel gaven, maar gewoon te zacht werden om fatsoenlijk op te skiën. Zwabberig en griploos, eigenlijk.

Gebalanceerd en soepel

Met de nieuwe 84 TI hebben ze de ski iets stijver gemaakt en qua vorm wat meer richting de Charger-pistelijn gebracht. En dat geeft een ski die gewoon voldoende vertrouwen geeft. Het is nog steeds geen stijve ski, maar wel een stuk stabieler dan zijn geflopte voorgangers (de iKonic 80 en 85). Deze 84 skiet makkelijk in alle typen sneeuw. Maar echt krachtige skiërs (of zware skiërs) willen wel wat stevigers.

Maar voor wie een eerste allmountain ski zoekt die makkelijk gecarvede en geslipte bochten maakt, met zowel slush als verse sneeuw als harde ondergrond om kan gaan en die gewoon fijn is om de hele dag te skiën – dit is zeker een optie. De kans is alleen wel dat je twee seizoenen en wat skiweken later iets substantiëlers wil.

Conclusie

Goede optie voor beginnende allmountain skiërs. Lijkt een beetje op de oude Rictor 90 XTI, maar dan beter op harde sneeuw.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 comment on “Review: K2 iKonic 84 TiAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *