Review: Völkl Kanjo

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 123-84-104
Lengte: 182
Radius: 21,6 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, tip- en tail-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

De Kanjo is nieuw. Hij wordt vaak gedefinieerd als ‘de Yumi voor mannen’ (de Yumi is een damesmodel dat dezelfde constructie en breedte heeft) of als de ‘kleine lichte Kendo’. Die laatste vergelijking vind ik treffender. Het is inderdaad een ski die erg lijkt op de Kendo. Ietsje smaller (84 mm tegenover 89 bij de Kendo) en geen metaal erin.

Het is daarmee echt een allmountain ski voor de lichtgevorderde tot gevorderde skiër die (nog) niet al te hard gaat of agressief skiet en die niet al te zwaar is. Maar de stabiliteit en lijnvastheid en de veelzijdigheid van de Kendo krijg je zeker.

Top voor lichtgewichten

Eigenlijk lijkt deze ski gewoon heel erg op zijn grote broer. Stabiel, veel grip (zelfs op echt ijzige pistes), genoeg rebound, lekkere demping. Voor een ski van deze breedte zat float en een groot bedieningsgemak. De grote radius, volledige sidewall en gewoon degelijke constructie geven je een ski die gewoon veel vertrouwen geeft.

Net zoals de huidige Kendo is ook deze ski vrij speels en energiek. Een brede glimlach bij elk hobbeltje waar je overheen springt. Oké, zwaardere en agressievere skiërs zullen de Kendo prefereren vanwege dat beetje meer power en rebound dat de twee lagen metaal inbrengen, maar voor wie niet zo hard wil of gewoon wat lichter is van gewicht is de Kanjo echt een top allmountain ski.

Conclusie

Zeer goede allmountain ski voor lichtgewicht of minder gevorderde skiërs. Stabiel, zeker, lijnvast, grip en fun.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 reacties op “Review: Völkl KanjoVoeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *