Review: Line Sickday 104

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 137-104-121
Lengte: 186
Radius: 19,3 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metaal, tip-rocker, tail-rocker

Nota bene: deze review is gebaseerd op de 2017-2018 versie van deze ski. Voor seizoen 2018-2019 is deze ski ongewijzigd, op het uiterlijk na.

Over deze ski

De Sickday-lijn bestaat al een tijdje. Tot nu toe vond je daarin freeride ski’s met flinke tail-rocker en een speels karakter. Voor die mensen die van een bos een funpark maken, zeg maar. Aan de andere kant had je de Supernatural-lijn, wat freerideski’s waren met wat meer body (en gewicht) en een meer ‘directional’ cut (meer voor lange lijnen rechtdoor).

De brede Supernaturals (108 en 115) zijn voor komend seizoen vervangen; de Sickday-lijn is uitgebreid met wat meer directional modellen. Eigenlijk durf ik wel te stellen dat de Sickday 104 de nieuwe Supernatural 108 is. Maar dan net iets minder… alles eigenlijk.

Net niet

Ik was (en ben) zeer te spreken over de demping, stabiliteit en het bedieningsgemak van de Supernatural 108. Zowel in knie-diepe poeder als op de piste is hij gewoon erg goed, en in beide omstandigheden even stabiel en makkelijk te skiën. Het vertrouwen is immens en je kan je echt concentreren op andere zaken (in het terrein wel zo fijn: je kan het terrein lezen en je op je lijn concentreren – die ski’s daar hoef je geen aandacht aan te besteden).

De Sickday 104 lijkt in constructie en gewicht heel erg op de Supernatural, maar is net iets minder ‘smooth’, de achterkant laat ook iets minder makkelijk los, of kost in ieder geval net dat beetje meer energie om uit de diepere sneeuw omhoog te springen. Het gaat allemaal net wat minder makkelijk. Float, grip op harde pistes (je moet ook weer een keer naar huis) en demping is allemaal prima verzorgd en heel vergelijkbaar met de Supernatural. Maar het is net dat beetje gemak in diepere sneeuw dat ik mis.

Conclusie

Een prima freeride ski voor niet al te diepe dagen en poeder op de piste. Maar net iets minder makkelijk of ‘automatisch’ te skiën als de meeste andere modellen in deze categorie.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Line Sickday 104Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *