Review: Stöckli Laser SL

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 120-66-97
Lengte: 165
Radius: 13,6 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal

Over deze ski

Hoewel de Laser SL is veranderd ten opzichte van zijn voorganger met dezelfde naam, is het allemaal niet wereldschokkend. De ski is nog steeds wat je van een slalomski kan verwachten: precies, energiek, stabiel, goed in korte gesneden bochten. Deze ski kan echter ook langere bochten lekker skiën zonder wiebelig te worden. En dat zonder dat de ski al zijn energie en pop verliest in de geslipte lange doordraaier.

Een klassieke constructie van houten kern, twee lagen metaal, volledige sidewalls brengen deze eigenschappen op de sneeuw. Deze ski is een goed voorbeeld van ‘if it ain’t broke, don’t fix it.’ Een beetje vernieuwd dus, maar verder gewoon weer gebaseerd op een goed werkend concept.

Veilige keus

Voor wie niet zo goed weet of hij een rasechte, eenzijdige slalomski wil of meer een allrounder voor alle soorten bochten – dit is je ski. Niet goedkoop, maar wel dusdanig breed inzetbaar onder vaardige skiërs, dat je er in de zin van de kwaliteiten van deze ski eigenlijk nooit een miskoop aan hebt.

Voor die zekerheid moet je echter – zoals bij alle ski’s van dit merk – wel flink in de buidel tasten. De kwaliteit van de ski is erg goed. De eigenschappen spreken veel vaardige skiërs aan. Dus misschien is die veelzijdigheid dat prijskaartje wel waard. Je betaalt voor de zekerheid van een goede match en voor een ski die meer kan dan één ding (want inmiddels geldt voor bijna alle concurrenten: dat ze één ding goed kunnen, maar niet een breed spectrum aan sterke punten).

Conclusie

Eigenlijk dezelfde erg goede ski als zijn voorganger. Op papier wel wat veranderd, in de praktijk nog steeds dezelfde sterke punten. Eigenlijk geen zwakke punten, behalve misschien dat de ski erg prijzig is.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 reactie op “Review: Stöckli Laser SLVoeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *