Review: Rossignol Hero Elite LT TI

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 115-69-95
Lengte: 176
Radius: 19 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker

Over deze ski

Dit is de GS-broer van de Hero Elite ST TI. En eigenlijk is het gewoon dezelfde ski, maar dan in langere lengtes en met een veel grotere radius. Maar ook in dit geval krijg je alle mooie dingen die een high-end pisteski verdient. Houten kern, sidewall, metaal, rocker, en een bindingsplaat die mooi meebuigt met de ski.

Zoals het een ski van dit kaliber betaamt, krijg je ook veel grip en stabiliteit. Maar anders dan veel andere consumenten GS-ski’s is dit exemplaar niet zo veel werk om ook ontspannen, de hele dag te skiën. Ook als de pistes niet zo strak zijn, is dit een ski die stabiel genoeg is voor de racers onder ons, maar ook voor de gewone sterveling die lekker op de cruise control naar beneden wil.

Allround high-end

Deze ski heeft niet zo veel rebound. De agressieve, explosieve skiërs zullen dat er ook echt aan missen denk ik. Voor alle anderen, elke gevorderde+ pisteskiër eigenlijk, is dit een heerlijk veelzijdige ski. Om les op te geven bijvoorbeeld (hij kan heel hard, maar kost ook niet veel energie om stapvoets of im Pflug te skiën). En omdat hij ook niet zo stijf is, en behoorlijk vergevingsgezind, zijn niet alleen alle bochtgroottes een makkie (ondanks de radius van 19 meter), maar ook pistes in alle omstandigheden.

Of je nu gecarved of geslipt naar beneden gaat, op ijs of in verse sneeuw, in buckels of op corduroy – dit is echt een van de meest allround en tegelijkertijd high-end pisteski’s die ik ken. Alleen de meest sportieve skiërs zullen hem wat mat vinden. Maar de overige 80% van gevorderde skiërs zal deze ski op de piste (en dan wel echt in alle omstandigheden) helemaal te gek vinden.

Conclusie

De meest allround pisteski van het moment. Dat is een boude uitspraak, maar ik meen het wel. Alleen agressieve skiërs moeten iets anders vinden.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

12 comments on “Review: Rossignol Hero Elite LT TIAdd yours →

 1. Als ik een vraag mag stellen hoe kan ik deze ski vergelijken met zijn “concurrenten” mede gs gedoopte ski’s? Deze ski klinkt even vergevingsgezind als de atomic redster edge gs of nijgt deze ski een hele andere kant op hardcore, één uit de serie van head of een dubbeldekker van atomic.

  1. Het klopt dat deze wat minder stijf en heftig is dan vergelijkbare modellen van andere merken. Daardoor voor de echt sportieve skiërs wat minder interessant misschien, maar voor de gemiddelde gevorderde skiër interessanter als high-end pisteski. Er zit wel iets meer pit in dan bijvoorbeeld de Atomic Redster Edge GS of XTI, overigens. Zit mooi in tussen die meer allround pisteski’s en de echte GS-ski’s die eigenlijk alleen voor technisch goede en conditioneel sterke skiërs fijn zijn om de hele dag te skiën.

  1. De All Turn is een zeer afgezwakte versie. Een stukje breder, meer afgeronde uiteinden (die het uitsturen vergemakkelijken – ‘de kant niet tot het eind van de bocht houden,’ zal een ander zeggen) en het belangrijkste: carbon in plaats van metaal. Ik denk dat dat carbon de grip noch de demping ten goede komt. Een beetje een stuiterige lat die lang niet zo lijnvast is als de Hero LT TI. En de radius is natuurlijk een heel stuk kleiner.
   Al met al een heel andere ski dus.

 2. Hi Gijs,

  Bedankt voor je hulp nog! Ik was de afgelopen weekend in Montafon en heb daar nog 1 keer wat verschillende skies geprobeerd. Eerst Head Instinct en Super Shape en ook nog een Volkl RTM. Maar daarna de Hero Elite Lt van 1.80 en wat een lekkere ski is dat! Stabiel op snelheid, ook op ijsplaten prima grip. Bochten lang maar ook kort lekker in te zetten. Iets minder “pop”, energie wat je terug krijgt in de bocht maar dan moet je iets harder werken en dat vind ik wel fijn. En hij skiet ook lekker wat langzamer en door natte sneeuw. Was handig omdat mijn vriendin soms wat angstig is op paden en ik dichter bij haar wil blijven maar daardoor dus ook veel moet remmen. Topski!

   1. Dank. Ben zelf 177cm. Twijfel beetje tussen 170 en de 176 versie. Is de 170 te kort voor mij? Kortere radius dus meer allround dan de langere versies zou ik zeggen?

    1. Als je een ski wil die meer allround is dan een consumenten GS-ski, moet je een andere ski kiezen, en niet een te korte lengte. De 176 zou in jouw geval mijn advies zijn (tenzij je vederlicht bent). En die is al erg allround, mits je voldoende techniek hebt om die ski goed te benutten (zeg niveau 7 of hoger).

 3. Enig idee of de binding van het 2015 anders aanvoelde (was een axium/axial binding) tegenover de spx binding op die van 2016? Kan namelijk een overjarig model van 2015 op de kop tikken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com