Review: Black Crows Orb

Modeljaar: 2015-2016
Taillering: 123-90-114
Lengte: 186
Radius: 20 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, tip-rocker

Nota bene: deze review is gebaseerd op de 2015-2016 versie van deze ski. Voor seizoenen daarna is deze ski licht gewijzigd, maar qua gedrag zeer vergelijkbaar.

Over deze ski

Black Crows is een Frans merk dat vooral freeride ski’s maakt. Deze Orb is de smalste ski uit het assortiment. Met ‘slechts’ 90 mm onder de voet is deze ski dan ook echt ontworpen om in de skigebieden, op de pistes te skiën. En met de flinke camber onder de voet (en het beetje tip-rocker) is dat ook goed te merken.

Want de ski is goed gedempt, zeer stabiel en je kan er erg hoge snelheden mee halen. Hij doet me heel erg denken aan de Nordica Steadfast (de wat meer piste-gerichte voorganger van de Nrgy 90). De kantengrip is gewoon goed, grote bochten skiet deze ski erg graag (kortere bochten heeft ie wat meer moeite mee, zelfs geslipte). Hij mist wat rebound en pop en is in dat opzicht niet ‘speels’ te noemen.

Smooth en zeker

Maar in alle pisteomstandigheden – van ijs tot verse sneeuw op de piste – geeft hij erg veel zekerheid en vertrouwen. Al moet ik zeggen dat de punten in zachte sneeuw wel makkelijk duiken. Anders dan bij directe concurrenten die ik ook op deze site heb gereviewed – Dynastar powertrack 89, Völkl Kendo, Nordica Nrgy 90, Blizzard Brahma – is deze Orb eigenlijk het minst zeker in zachte, diepe sneeuw. Eigenlijk wel opvallend, aangezien Black Crows echt een freeride merk is.

Er is verder over deze ski niet veel uitzonderlijks te melden. Want hij doet eigenlijk alles wat je ervan verwacht. En hij doet het goed. Behalve die diepe sneeuw dus.

Conclusie

Een zekere, vloeiende, goed gedempte pisteski van 90 mm breed. Minder ‘allmountain’ dan zijn concurrenten vanwege de opmerkelijk uitblijvende kwaliteiten in diepe sneeuw.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 comment on “Review: Black Crows OrbAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *