Review: Blizzard Firebird WRC

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 115,5-68-98,5
Lengte: 180
Radius: 18,5 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, C-Spine kern, C-Armor

Over deze ski

De Firebirds zijn de nieuwe raceski’s van Blizzard. Deze WRC is – net als zijn voorganger met dezelfde naam maar zonder ‘Firebird’ – het GS-model van de familie. En dan verwacht je een smalle ski, geen concessies op het gewicht, lekker wat metaal erin, een ruime radius. En dat is precies wat je krijgt. En méér.

Bij Blizzard hebben ze een verticaal gelegd stripje carbon in de kern gestopt. Deze C-Spine is vergelijkbaar met de LCT van Rossignol en geeft wat meer pop en stevigheid in de lengtespanning van de ski. Ook is er een carbon plaat onder de binding-interface gelegd voor extra stabiliteit, demping en pop.

Lekker stevig

En daarmee ontstaat een lekker stevige ski. Niet een baksteen die je alleen maar rond krijgt als je bereid bent je benen op te blazen, maar ook geen soepel wedellatje dat je klassiek in elke hoek kan plooien. Een uitmuntende carver, een prima slipper en een zeer stabiel platform voor ervaren en technisch vaardige skiërs.

Deze ski vindt snelheid heerlijk. Hij geeft je ook alleen maar meer acceleratie als hij het idee heeft dat je een beetje kan skiën (en dat is al vanwege het feit dat je ze onder de voet hebt). Op lage snelheid kan hij ook wel de berg af komen, maar daar heeft hij eigenlijk minder zin in en behoeft hij wat aansporing. Het is een beetje een verwende ski die wel wil, maar alleen als je bereid bent all the way te gaan.

Conclusie

Wat je van een consumenten GS-ski mag verwachten. Voor de sterkere, betere skiërs en niet voor mensen die in slow-motion achter kinderen aan moeten skiën. Dat vindt deze ski vermoeiend en saai.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 comment on “Review: Blizzard Firebird WRCAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *