Review: Blizzard WRC

Modeljaar: 2015-2016
Taillering: 115-71-99
Lengte: 176
Radius: 19 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metaal, tip-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

BELANGRIJK: het betreft hier de “Blizzard WRC” (met DIN 12-binding). Er is ook de versie “WRC Racing”, die is een stuk stijver, heeft een Worldcup bindingplaat en komt doorgaans met een DIN 14-binding. Deze bespreking gaat dus over de iets softere versie.

Blizzard heeft (bij mij) de reputatie heel serieuze, stevige ski’s te maken. In de allmountain-categorie is dat zeker het geval. Maar in het geval van deze consumenten GS ski is dat niet zo. Dat wil niet zeggen dat het geen high performance ski is waarmee je heel precies kan skiën en gewoon loei hard mee kan gaan. Maar in vergelijking met de vele concurrenten van andere merken (Atomic Doubledeck GS, Völkl Speelwall UVO GS, Nordica Dobermann GSR EVO EDT, Fischer RC4 Worldcup RC Pro) is deze Blizzard echt een veel toegankelijker apparaat.

Het heeft alles wat je in zo’n ski verwacht: een mooie hout met titanal sandwich constructie, volledige sidewall, flink wat camber onder de voet, wat rocker in de tip en een radius die bij een consumenten GS ski hoort. En dat betekent op de piste veel energie, uitmuntende grip, prima demping en lange gesneden bochten op hoge snelheid.

GS: Grip en Speelsheid?

Wat je bij de meeste andere ski’s van dit kaliber echter niet vindt, is speelsheid en gemak van skiën, ook op minder hoge snelheden. Speelsheid in een GS-ski? Toch wel. De rocker is aanzienlijk (voor zo’n soort ski) en de rebound die de ski geeft is heel vrolijk. Niet dat je wordt gelanceerd op elke ribbel in de vers geprepareerde piste, maar een plagerige pets op de billen, die je aanspoort licht en blij te skiën.

Je raast met gemak iedereen voorbij, maar dat doe je wel met een hele grote lach op je gezicht. Niet zo zeer vanwege een aan doodsangst grenzende adrenalinerush, maar door puur plezier. De demping is in sommige andere ski’s beter, maar het gemak waarmee je over elke piste naar beneden skiet is gigantisch. Ook in wat diepere sneeuw, kapotgeskiede sneeuw of buckels is deze ski heerlijk handelbaar en makkelijk in de omgang.

Conclusie

De ideale ski voor wie vreest voor een beest van een GS ski, maar die toch hoge snelheden, grip en energie wil. Deze GS ski brengt je de hele dag een grote lach op je gezicht.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 comment on “Review: Blizzard WRCAdd yours →

  1. Met zo’n review kan ik er gewoon niet meer voorbij lopen, zou ik deze ergens tegenkomen. Klinkt als een hele leuke ski waarop je kan knallen, maar ook met het gezin of een groep kan cruisen. Morgen maar eens kijken wat ze hier te huur & te koop hebben.
    Groetjes vanuit Fiss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *