Review: Elan SLX

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 121-68-104
Lengte: 165
Radius: 12,8 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, Arrow carbon plate, Arrow rocker

Over deze ski

Net zoals de huidige GSX – het GS-broertje van deze SLX – is de naam gebleven, maar de Amphibio-technologie verdwenen uit de race-serie. Wat rocker is gebleven (die ‘arrow’ slaat op het feit dat zowel de carbonplaat onder de binding als de bovenste titanal-laag aan de voorkant een punt heeft, waardoor daar omheen de ski geleidelijk minder torsie-stijf wordt).

Nou zijn Elan-ski’s nooit erg stijf, en deze SLX slalomski dus ook niet. Nooit geweest trouwens. Wel super smooth, precies genoeg en gewoon heel erg betrouwbaar, voorspelbaar zonder echt saai te zijn. Het is niet de meest energieke van het stel, maar je krijgt genoeg terug om het een slalomski voor recreanten te noemen.

Aaibaar

Stabiel dus, stuurt direct in zonder af te straffen. Kan hoge snelheden aan, draait snel en de kantenwissel is serieus vlug. Met meer demping dan rebound is het ook een ski die wat minder strakke pistes goed aankan.

Het beetje rocker en het feit dat de ski sowieso niet erg stijf is maakt het een heel goede ski voor bijvoorbeeld de verhuur: alle bochtgroottes kan hij aan zonder wiebelig te worden. Als je hard wil gaan kan dat. Als je lekker wil cruisen kan dat even goed. Ben je groot? Geen probleem. Ben je klein? Ook geen probleem. Hij heeft een korte radius en zal dus nooit als een GS ski skiën, maar verder doet deze ski alles en voor iedereen. Maar zonder al te veel drama.

Conclusie

Een makkelijke allemansvriend met korte radius. Maar voor eigenlijk elk type en formaat skiër een prima ski voor een vakantie op de pistes.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Elan SLXAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *