Review: Salomon S/Race Rush SL

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 121-68-104
Lengte: 165
Radius: 13 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, Edge Amplifier, Race Plate P79

Over deze ski

De S/Race Rush-serie bestaat uit serieus stevige ski’s. Het zijn niet echt de afgezwakte versies van de FIS ski’s zoals we dat van de meeste merken gewend zijn. Nee, dit zijn meer de Pro-versies. Een raceplaat die maakt dat deze ski’s tussen de FIS-latten en die ‘cheater’ versies in zit. Dat geldt ook voor deze SL.

Deze ski heeft, net zoals de andere piste- en raceski’s van Salomon – de Edge Amplifier: een soort extra sidewall die voor extra overbrenging van krachten op de staalkant en dus voor extra grip moet zorgen. En dat is goed gelukt: deze ski’s hebben uitmuntende grip. Nou is dat voor een slalomski niet zo verrassend, maar toch zeker noemenswaardig.

Kort maar krachtig

Als je deze ski vergelijkt met de consumenten (non-FIS) slalomlatten van andere merken, is deze Salomon duidelijk steviger. De raceplaat is daarvoor zeker verantwoordelijk, maar ook de torsiestijfheid van deze ski is niet mis. Ook niet erg vergevingsgezind trouwens. Dat maakt het dus een ski voor agressieve, krachtige en vaardige skiërs.

Strak korte bochten carven is wat deze ski het liefste doet. Daarvoor moet je wel flink energie erin pompen. Maar dan accelereert ie ook mooi uit elke bocht. Wil je iets anders of in niet zo strakke of harde sneeuw, dan moet je redelijk bij de pinken zijn en goed opletten. Hij slipt niet graag; dat zelfde geldt voor langzaam skiën.

Conclusie

Voor volle bak korte bochten carven. Wil je iets anders, neem dan wat anders.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 comment on “Review: Salomon S/Race Rush SLAdd yours →

  1. Fijne ski, levendig en mooie korte radius. Wat mij opvalt is dat er ten opzichte van andere merken maar weinig staalkant aanwezig is. Met deze ski ga ik niet heel lang doen omdat de staalkanten op een gegeven moment weg zijn. Ik had graag gezien dat er meer staalkant opzat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *