Review: Fischer RC4 The Curv CB

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 120-74-104
Lengte: 178
Radius: 18 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, diagotex, concave sidewall, Curv Booster raceplaat

Over deze ski

De Fischer RC4 The Curv is voor seizoen 2016-2017 op de markt gebracht (samen met de broertjes DTX en TI). Dat was toen de eerste ski die niet was afgeleid van de echte racelijn van het merk (bij Fischer is dan de RC4 Worldcup lijn), maar die wel echt een serieuze ski was met veel kenmerken die we ook van die raceski’s kennen. De stevige constructie met hout, twee dikke lagen metaal (0,8 mm dik in plaats van 0,5 mm, wat in de meeste ski’s met metaal zit), diagotex voor extra lichtgewicht torsie-stijfheid (zoals carbon eigenlijk), full camber en een raceplaat.

Geen ski voor watjes. De technische skiërs die de hele dag door die techniek kunnen toepassen én die elke bocht vol gas willen geven – dat is wel nodig om deze ski te buigen – waren en zijn nog steeds de beoogde doelgroep. Voor die geringe vergevingsgezindheid en die flinke benodigde input krijg je ook wel een hoop terug: een ski die letterlijk overal doorheen blaast, super strak en smooth loopt en super betrouwbaar is.

Toegevoegde waarde

Maar waarom dan niet gewoon de RC4 Worldcup RC in 180? Die heeft toch ook een prachtige constructie, race-plaat, pit, zero-tolerance als het om foutjes gaat? Om te beginnen: de Curv heeft net wat meer breedte. Op de niet ingeïjsde pistes is dat wel lekker, zeker als de piste niet is afgezet voor racers en dus aan het eind van de dag wat kapot geskied kan zijn, of als er wat zachtere sneeuw op de piste ligt. Maar deze ski is ook ontworpen voor een skiër die zich niet aan FIS regels hoeft te houden met betrekking tot materiaalkeuze.

De ski’s komen in de lengtes 164 (zeg maar: slalom, radius 13 m), 171 (zeg maar medium turn, radius 15,5 m), 178 en 185 (zeg maar ‘cheater GS’, radius 18 en 20 m). Dat betekent dat je als skiër in één ski (die wat allrounder in gebruik is dan de Worldcup-serie) elk type ski kan kiezen. Wil je zo’n variant van een slalomski, dan kies je die radius en dus de ski in 164. Ben je bijvoorbeeld een skileraar en wil je die medium radius, dan kies je de 171 of 178 naar gelang je voorkeur en postuur. Ben je ex-racer of gewoon een hele grote stevige skiër die van lange bochten houdt, dan kies je de 185.

Conclusie

De RC4 The Curv is een one-stop-shop voor niet officiële racers die het gevoel, de demping, acceleratie, grip, rebound, energie willen van een race-ski, maar in een pakketje dat zich in minder strakke omstandigheden wat beter houdt en net wat minder tricky is. Kies je radius, daar hoort dan een lengte bij.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 reactie op “Review: Fischer RC4 The Curv CBVoeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *