Review: Head V-Shape V8

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 130-75-112
Lengte: 177
Radius: 14,4 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, tip-rocker, graphene versteviging

Over deze ski

De V-Shape serie is de nieuwe lijn allround pisteski’s. Deze lijn is echter voor de minder gevorderde skiërs bedoeld. Ben je beter of krachtiger, dan hebben ze de Supershape voor je. Net zoals de Supershapes (en bijna alle andere ski’s die Head maakt of heeft gemaakt), heeft deze V-Shape V8 een kleine radius. 14,4 meter voor een ski van 177 lang is echt klein te noemen. Dat en de grote buigzaamheid van deze ski maken hem een ideale trainer voor wie op lage snelheden al wil carven.

De ski heeft een houten kern, volledige sidewall en wat graphene als versteviging. Dat maakt een lichte, makkelijk skiënde ski. Vooral op lage snelheden draait de ski erg makkelijk (die kleine radius en softe flex helpt daar erg goed bij). En als je dan wat meer power geeft en op hoge snelheden wil skiën?

V8 my ass

Mij is het niet gelukt. Om wat harder te gaan. Om wat meer kracht te geven. Dat laatste is me op zich wel gelukt, maar de ski reageert er niet op. Echt niet vooruit te branden. Geen acceleratievermogen, geen pit, geen Pk’s. De naam ‘V8’ vind ik dan ook erg misleidend.

Het is een beetje een doffe ski die op zich heel makkelijk bochtjes draait. Perfect voor beginners of mensen die echt geen haast hebben om sierlijk bochtjes draaiend bij het volgende terras te geraken. Maar wil je ze een keer laten lopen op een recht stuk, of denk je hem eens flink op zijn staart te trappen… Helaas. Je zal op dat vlakke pad worden ingehaald door snowboarders.

Conclusie

Een prima leer-ski voor wie het bochten draaien onder de knie wil krijgen. Geslipt, maar vooral gesneden. Er is echter een zeer strak snelheidsplafond dat is ingesteld op standje ‘rollator’. Maar op zich stabiel en met zat grip voor langzame of niet al te gevorderde skiërs.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 comment on “Review: Head V-Shape V8Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *