Review: Rossignol Hero Elite LT TI

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 119-71-101
Lengte: 182
Radius: 19 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, Line Control Technology

Over deze ski

De Hero Elite lijn is vernieuwd. Deze LT TI is – net als de vorige versie met dezelfde naam – het consumenten GS model. LT staat voor ‘long turn’, ‘Ti’ staat uiteraard voor titanal, metaal. In dat opzicht is de ski niet echt anders dan zijn voorganger. De constructie is eigenlijk hetzelfde, en ook niet anders dan de consumenten GS modellen van andere merken.

Wat Rossignol wel heeft is de nieuwe Line Control Technology (LCT). Dat is een verticaal geplaatste titanalplaat over de hele lengte van de ski. Zeg maar een metalen sidewall verwerkt in de kern op de centerlijn van de ski, helemaal van voor naar achter. Net zoals de sidewalls helpt dit bij het verdelen van de krachten over de lengte van de ski. Bovendien zorgt het voor wat extra stijfheid ten opzichte van de voorgaande versie van deze ski. En net wat meer torsiestijfheid.

Zeker

Of het direct met die LCT te maken heeft durf ik niet te zeggen. Maar deze ski is stabiel, voorspelbaar, mooi gebalanceerd, net wat steviger dan zijn voorganger. Op hoger snelheden geeft de ski zeer veel vertrouwen. Op ijs uitmuntende grip en in lastige sneeuw (kapot geskiede pistes, wat slush of zachte sneeuw, buckels) is de ski zo voorspelbaar, dat je nooit verrast zal zijn.

Ook is de ski zeer precies. Stop je er veel techniek in, dan kan je zeer precies carven. Wil je lekker cruisen en niet te veel nadenken, dan levert deze LT TI een stabiel platform dat op alle snelheden voorspelbaar blijft en makkelijk te skiën is. Laat je hem lopen en ga je raggend de berg af, dan is de ski altijd nog sneller dan jij: het plafond ga je als recreant niet vinden. Wel geeft ie dan flinke rebound. Dus ik denk dat jouw plafond eerder gevonden wordt door de ski.

Conclusie

Een super stabiele, makkelijk te skiën maar zeer krachtiger ski. Niet zo stijf dat je je benen opblaast, maar iets minder buigzaam dan zijn voorganger. Voor gevorderde skiërs die vooral lange bochten skiën echt een super pisteski die in alle pisteomstandigheden een betrouwbare metgezel is. Met peper in zijn reet.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

6 comments on “Review: Rossignol Hero Elite LT TIAdd yours →

  1. Hi,

    Bedankt voor deze review!
    Vraagje: op internet lees ik in enkele andere reviews dat de jaargang van dit model (18/19) zwaar tegenvalt ten opzichte van het jaar ervoor en dat dat wellicht door de andere (race) plaat komt. In die reviews wordt dan wel weer vermeld dat het zou kunnen komen door een specifieke productie fout. Heb jij deze ervaring ook? Zo te lezen niet. Of heb je de 17/18 versie niet getest?

    1. Ik heb zowel de 16-17, 17-18 en deze nieuwe 18-19 versie geskied. De 16-17 en 17-18 versies zijn identiek aan elkaar, inclusief het bindingsysteem (connect) of de raceplaar (R22). Deze nieuwe versie is wat mij betreft een iets stevigere, maar ook iets constantere versie, en nog steeds geweldig. Ik heb geen specifieke klachten (gehoord) over de bindingssystemen. Ikzelf heb eigenlijk alleen een slechte ervaring met de 15-16 versie van het Konnect-systeem, maar dat is niet meer te krijgen geloof ik.

  2. Ik heb recent de 22-23 versie van deze ski geprobeerd naast nog 9 andere ski’s op een testavond en sindsdien is deze ski mijn favoriete ski geworden! Weet jij of deze ski vanaf 18-19 ongewijzigd is gebleven, of zijn er tussentijds nog wijzigingen geweest?

    1. De nieuwe versie (22-23) een zeker anders dan de versie van de afgelopen jaren. De nieuwe is een stuk steviger geworden en wat minder speels. Overjarig kopen betekent deze herfst dus echt een andere ski kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *