Review: Völkl Racetiger GS Pro

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 116-70-89
Lengte: 180
Radius: 19,1 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, race-belag, tip-rocker, raceplaat

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Völkl heeft voor het seizoen 2017-2018 een aantal ‘Pro’-modellen op de markt gebracht. Te weten van de Racetiger SL, de Code S en L en dus van deze Racetiger GS. ‘Pro’ wil een paar dingen zeggen: een raceplaat die de ski stijver maakt onder de binding, en die tegelijkertijd voor een groter hefboomeffect zorgt van de impuls van het omkanten. Verder is de tuning vanuit de fabriek met scherpere hoeken voor betere grip op ingeijsde pistes.

Het is dus echt een ski voor zeer ver gevorderde technische skiërs (denk aan trainers, coaches, leraren van hoog niveau) die zich in raceomstandigheden begeven, maar niet (meer) de conditie hebben of de inspanning willen leveren die nodig is om een FIS race ski goed te skiën. Het zit in dat opzicht echt in tussen de ‘gewone’ Racetiger en de veel duurdere, aan strenge regels onderhevige FIS-latten.

Stevig, stabiel, snel

Je krijgt precies wat hierboven staat: een GS ski die echt tussen de gewone Racetigers (voor goede skiërs die ook nog wel eens lui of langzaam de berg af komen) en de FIS-latten met een radius van 27+ meter die continue input op race-niveau vragen. De grip is super, de stabiliteit en rebound ongeëvenaard – zolang je er maar voor wil en kan werken.

Ikzelf krijg met mijn niet zo sportieve lichaam en wel oké techniek (voor een recreant) de ski’s wel rond en aan de praat, maar het is errug hard werken. En na twee afdalingen zijn mijn benen dan ook ontploft en mijn gezicht is vast blijven staan in een snelheidssmoel. Heerlijk voor de goed getrainde skiër die technische uitdaging zoekt en houdt van fysiek hard werken op de ski’s. Voor de gemiddelde (goede) recreant is het echter net een beetje te veel.

Conclusie

Een ski voor professionals of mensen die dat willen worden. Als je de efficiency en conditie hebt om continu te presteren – elke bocht opnieuw, nooit een afdaling rust – is deze ski geweldig. En bij andere merken vind je vergelijkbare modellen: Head Worldcup Rebels i.Speed Pro, Fischer RC4 The Curv, Rossignol Hero Master, Blizzard WRC Racing WC Piston Plate, etc.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Völkl Racetiger GS ProAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *