Review: Völkl Racetiger RC

Modeljaar: 2019-2020
Taillering: 119-71-100
Lengte: 180
Radius: 17,7 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, tip-rocker, twee lagen metaal, 3D UVO

Over deze ski

De Racetiger RC bestaat al een tijdje. Voor seizoen 2019-2020 is hij echter geüpdatet. Nog steeds is het de ‘afgezwakte’ consumentenversie van de Racetiger GS. Grote radius dus, speciaal voor op de piste. De veranderingen ten opzichte van de vorige versie lijken op papier niet heel groot. Probeer in de beschrijvingen van de constructie en gebruikte technologieën de verschillen maar eens te vinden.

Maar qua gevoel is de ski echt wel veranderd. Nog steeds erg goede grip, precisie en rebound die je van dit kaliber ski verwacht (niet zo veel als de GS, maar wel meer dan wat bredere, meer allround in de markt gezette ski’s). Maar wel een stuk vloeiender, voorspelbaarder en meegaander dan zijn voorganger met dezelfde naam.

Snappy smooth

Deze ski is zeer goed voor een heel grote groep pisteskiërs. Echt heel grote, zware skiërs willen iets stevigers denk ik. Maar verder leent deze ski zich voor iedereen die lekker op de piste aan het skiën is. Langzaam, snel, grote carvebochten, rustige geslipte cruise-bochten, zelfs sportieve snappy korte bochten (geslipt) – deze ski doet het. Misschien is het wel de meest allrounde pisteski van dit moment voor op sneeuw waar je niet in wegzakt. Met 71 mm onder de voet is deze ski niet breed. En tussen de vele pisteski’s van 76-80 mm die tegenwoordig op de markt zijn, is dit echt een ski die van zichzelf geen float heeft. Wel een beetje rocker, dus de tip is niet meteen een tunnelgraver in wat slush of verse sneeuw op de piste.

Bij die rocker krijg je ook weer een UVO (Ultimate Vibration Object) om trillingen tegen te gaan. Deze is ook vernieuwd. Vroeger kon die UVO alleen van voor naar achter en van rechts naar links bewegen. Maar nu ook omhoog en omlaag. Vandaar de term ‘3D UVO’. Enige nadeel hiervan is dat ie een klapperend geluid maakt. Alsof er een onderdeel los zit aan de ski. De eerste keer dat je dat hoort schrik je en check je even je binding. Echt een mentaal dingetje. Dat je hem hoort klapperen in zijn behuizing is uiteindelijk eerder bewijs dat hij echt wat doet, die UVO. Hij maakt geluid en je lijn is stabiel, precies en voorspelbaar.

Conclusie

Een stabiele, voorspelbare, zeer allrounde pisteski voor bijna iedereen. Echt een nieuwe topper. Je moet even wennen aan het rammelen van de 3D UVO, maar dat is het enige waar je aan moet wennen. Verder ski je op deze ski zo weg. Wat voor skiër je ook bent.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

7 comments on “Review: Völkl Racetiger RCAdd yours →

  1. Consiglierei la GS per uno sciatore potente e aggressivo che scia veloce. Per uno sciatore meno aggressivo e velocità leggermente inferiori raccomanderei la RC. (Traduzione: Google Translate)

   1. Grazie, uso attualmente i racetiger gs 175 che trovo ottimi per tutto il giorno e tutte le piste, appena posso proverò anche gli Rc.

 1. Hallo Gijs, zou dit een goede opvolger van de Blizzard RC TI zijn. Of zijn de skies dusdanig vergelijkbaar dat je het verschil niet gaat merken?

  1. Rene,
   De Racetiger RC is een hele mooie upgrade ten opzichte van de RC TI. De Völkl is wat preciezer, niets minder smeerderig, lijnvaster en een tikkeltje steviger. Een mooie upugrade als pisteski dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com