Review: Wed’ze Boost 900

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 127-73-110
Lengte: 170
Radius: 12,9 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, tip-rocker

Over deze ski

Wed’ze is het wintersportmerk van budget-keten Decathlon. En in veel gevallen vind ik de prijs-kwaliteitverhouding prima. Het is allemaal niet top-of-the-line, maar daar is de prijs dan ook niet naar. Je kan je er niet echt een buil aan vallen. Dat geldt ook voor de Boost-ski’s. De 900 is de ‘heftigste’ en duurste in de lijn. Met 300 euro is de prijs heel schappelijk natuurlijk. Maar is de ski dat ook?

Dit is de enige ski in de lijn met een houten kern en hij heeft een volledige sidewalls. Over de constructie is verder weinig te vinden. Maar die kern en die sidewall is het enige wat vermeldenswaardig is. Geen metaal, wat glasfiber en verder een geometrie die van deze ski eigenlijk een lichte slalomski maakt. De radius maakt ook dat de ski erg makkelijk draait. Maar in alle andere opzichten zou ik deze ski niet in de slalomcategorie plaatsen.

Draaikont

Van een slalomski verwacht je lijnvastheid, strakke bochten, wat rebound het liefst. Helaas. Dat biedt de Boost 900 niet. Echte grip op harde pistes is er niet. En als je even bijdrukt, trap je er vrij snel doorheen. Rechtdoor doet deze ski het misschien nog het beste. Als je de ski’s vlak houdt en vooral geen bocht probeert te maken, is de ski stabiel en gedempt genoeg om beneden te komen.

Maar wil je bochten draaien, dan doet ie dat op zich wel, maar ze zijn vrij glibberig en ongecontroleerd. En als je denkt ‘dan geef ik toch iets meer voordruk voor meer controle’ dan wordt het probleem eigenlijk alleen maar groter. De tip grijpt namelijk vrij snel aan, maar daarna geeft de ski niet meer thuis. Alleen een erg lichte, niet snel skiënde beginner kan wat met deze ski. En de Boost 700 – ik verklap het hier vast – wil je zelfs een beginner niet aandoen.

Conclusie

De ski is goedkoop en zo skiet ie ook. Hij draait snel maar ongecontroleerd. Ondanks de houten kern is van vertrouwen of stabiliteit niet echt sprake. Ik zou voor de prijs op zoek gaan naar een overjarig of tweedehands ski.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Wed’ze Boost 900Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *